Такмичење у спремању ајвара „Изађи ми на теглу“ одржаће се 10. септембра на Каменом граду, а најуспешније екипе из целе Србије одмериће снаге у финалној борби за титулу најбољег у Сокобањи.

Такмичарима ће бити обезбеђени сви потребни услови за надметање: наткривени штанд за такмичарску екипу, столови и столице, пећи за печење паприка и припрему ајвара, дрва, тегле, свежа паприка у количини потребној за припремање једне „туре“ ајвара, уље, шећер и со.

С друге стране, од њих ће се очекивати да обезбеде сав потребан прибор за припрему ајвара, а обавезно морају имати: шерпу, варјачу, кутлачу, ножеве и машину за млевење паприке. Правила такође налажу да тамичарска екипа мора имати минимум два члана, било да су то чланови уже или шире породице, комшије, колеге, пријатељи…

Осим тога, учесници су у обавези да дају назив својој екипи, што креативније могуће и именују капитена који ће је представљати. Број екипа које могу учествовати ограничен је на максимално 15.

Овај симпатични пројекат се у данима септембра и октобра успешно организује широм земље, и то у форми каравана, од града до града. За шампионе такмичења, тачније три првопласиране екипе, обезбеђене су и вредне награде.