Услед најављених изузетно лоших временских прилика које се очекују у наредном периоду, летња купалишна сезона на Савском језеру на Ади Циганлији биће затворена у недељу 03.09.2017. године у 19.00 часова, спуштањем „Плаве заставе“ као највишег међународног признања за квалитет купалишта, која се шесту годину заредом вијорила на популарном „Београдском мору“.

За 70 дана трајања сезоне, Аду Циганлију је посетило преко 3 милиона посетилаца, који су могли да уживају у бесплатним спортско – рекреативним, културним и забавним садржајима. Безбедност на купалишту је, као и свих претходних година, била на највишем могућем нивоу. Спасилачка служба ЈП „Ада Циганија“ имала је 24 успешне интервенције без фаталног исхода и још једном показала да је купалиште на Савском језеру једно од најбезбеднијих купалишта у Европи.

Бесплатне школе бициклизма и роњења које су реализоване у сарадњи са Секретаријатом за спорт и омладину града Београда посетило је преко 400 деце школског и предшколског узраста, који су уз забаву и игру савладали нове вештине.

ЈП „Ада Циганлија“ се још једном захваљује свим посетиоцима, уз позив да своје слободно време и даље проводе користећи све бенефите Аде Циганлије која, без икакве дилеме, представља прави бисер и својеврсну оазу недалеко од центра вишемилионског града.