Главна активност културно-уметничкe манифестацијe Београдски ратник – камп Чукарица 2018. је промоција културе, уметности и традиције народа НР Кине и Јапана.

Камп ће се реализовати на отвореном, у прелепом амбијенту Аде Циганлије на зеленој површини, на почетку шеталишта према ресторану Jezero by Azzaro (новобеоградска страна).

Програм ће трајати два дана, 15. и 16. септембра 2018. године, од 09 до 19 часова. Првог дана је програм под називом “На змајевом путу“ и посвећен је култури, уметности и традицији народа Народне Републике Кине. Другог дана је програм под називом “У духу самураја“, који је посвећен култури и традицији народа Јапана.

Tоком оба дана програма, учесници ће бити у прилици да посете изложбу слика ове две културе, да се укључе у радионицу Калиграфије или радионицу израде Оригамија, да погледају драмске представе, да се упознају са музиком, као и да учествују у радионицама уједињења ума и тела кроз радионице покрета и упознавање са вештинама борења, као традицијом народа Далеког истока.