На Ади Циганлији одржано је Првенство у фудбалу на песку, од 23. до 25. јуна 2017. године.

У оквиру такмичења „Еuro Beach Soccer League“, Град Београд био је домаћин најбољим европским селекцијама у фудбалу на песку. Из А дивизије, учешће су узеле селекције Руције, Шпаније, Немачке и Француске, док су из Б дивизије, поред Србије, наступале Чешка, Естонија и Норвешка.

Победом против Србије, репрезентација Естоније освојила је први турнир Европске лиге и на тај начин је изборила пласман на финални турнир за попуну А дивизије у Катанији. Орлови су у коначном финишу други, па им остаје да сачекају исходе преостала три турнира.

По завршетку последњег меча турнира проглашени су и најбољи појединци. МВП првог турнира Европске лиге је Гомез Љоренц из Шпаније, који је заједно са Французом Антонијем Барботијем поделио и титулу најбољег стрелца. Обојица су постигла по четири поготка. За најбољег голмана проглашен је Француз Лоренцо Дупин.

Награде су уручивали Урош Зековић, испред Фудбалског савеза Србије и Алекс Соријано, у име светске федерације у фудбалу на песку. Зековић је уручио и трофеје Шпанији, односно Естонији, победницима турнира А и Б дивизије.