На Ади Циганлији 29. јула од 10 до 20 часова у специјалним ординацијама које обезбеђују приватност и удобност током прегледа, биће организовани бесплатни дермоскопски прегледи коже за све заинтересоване грађане. Специјална ординација биће постављена на почетку шеталишта на Ади Циганлији (са новобеоградске стране), а за преглед није потребна најава, само лична карта.

Прегледе ће обављати дерматовенеролози, експерти у области дермоскопије из водећих институција терцијарне здравствене заштите у Србији.
Бесплатни дермоскопски прегледи коже организују се у оквиру друштвено одговорне акције за рано откривање рака коже „Преглед за све“, коју од 2015. године организују Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства здравља Републике Србије и Удружења Дерматовенеролога Републике Србије.

На јавним дермоскопским прегледима који су у оквиру ове кампање организовани током 2016. и 2017. године у Београду, Нишу и Новом Саду, прегледано је више од три хиљаде грађана. На додатне консултације и прегледе у сврху спречавања развоја сумњивих промена на кожи тада је упућено око 10% до 15% прегледаних грађана. Kод 62 пацијента потврђен је меланом, најопаснији рак коже који се брзо се шири, а лако уклања једноставном хирушком интервенцијом уколико се открије на време.
Током протеклих неколико година кампање “Преглед за све” спроведен је низ активности информисања грађана свих генерација о важности превенције и редовних самопрегледа коже, као и дерматолошких прегледа у циљу спречавања рака коже.

Истовремено, скоро 90% државних здравствених установа у Србији, укључујући највеће здравствене центре и здравствене установе у мањим срединама које имају дерматолошке ординације, добило је ручне и дигиталних дермоскопе, који омогућавају прецизнији увид у промене на кожи. Тако је остварена национална покривеност и доступност дермоскопских прегледа грађанима Србије. Напоредо са донацијама дермоскопа, за дерматологе широм Србије организоване су бесплатне едукације из области дермоскопије, којима је присуствовало више од 90% дерматовенеролога из државних установа и приватне праксе широм Србије.