Дечија игралишта

На Ади Циганлији се налази велики број дечијих игралишта, како у склопу локала, тако и ван њих.

Издвојено од локала, на левој обали Савског језера у непосредној близини фудбалског комплекса, налази се прво инклузивно игралиште на Ади Циганлији, осмишљено у циљу промовисања социјалне интеграције деце са сметњама у развоју и без њих. Инклузивно игралиште изграђено је 2021. године у сарадњи ЈП Ада Циганлија и „УНИЦЕФ“-а, уз подршку NCR фондације и Кошаркашког савеза Србије.

На игралишту се налази љуљашка, два комплета музичких инструмената за свирање на отвореном за децу са сензорним сметњама, вртешка, три њихалице и кућица за игру. Доступно је и прикладно за свако дете, помаже деци са сметњама у развоју и/или инвалидитетом да учествују у заједничким активностима са другом децом и да се интегришу у заједницу.

У непосредној близини инклузивног игралишта, налази се мини зип лајн, постављен 2020. године у оквиру некадашњег „Еко парка“.

У оквиру велике друштвено одговорне акције компаније Имлек „Моја кравица – Расти срећно“, на Ади Циганлији је 2018. године изграђено најмодерније дечије игралиште, у непосредној близини пикник простора.