ТЕМПЕРАТУРА ВАЗДУХА:
ТЕМПЕРАТУРА ВОДЕ:14 °
ТЕМПЕРАТУРА ВОДЕ:14 °
ТЕМПЕРАТУРА ВАЗДУХА:
ТЕМПЕРАТУРА ВОДЕ:14 °

Фудбал

ФУДБАЛСКИ КОМПЛЕКС

Крајем 2015. године Фудбалски савез Београда потписао је са ЈП „Ада Циганлија“ протокол о сарадњи о коришћењу фудбалског комплекса на Ади Циганлији чиме је ФСБ добио модеран фудбалски центар. Од средине пролећа 2016. године, ФСБ располаже модерним и реновираним фудбалски комплексом од два велика фудбалска терена са вештачком травом најновије генерације, уређеним и комфорним свлачионицама, а корисницима је доступан још један терен са вештачком травом за мали фудбал димензија 40 х 20 метара. Управна зграда има и реновиран простор за едукацију и одржавање семинара.

ФСБ је у оквиру фудбалског комплекса на Ади Циганлији створио основне услове за развој, пре свега, аматерског фудбала, а посебно за рад млађих узрасних категорија. Осим акција млађих репрезентативних селекција, на фудбалском комплексу одвијају се и тренинзи београдских фудбалских судија, а свој програм реализује и Аматерска репрезентација ФСБ-а. У мају 2016. године, је на традиционалном међународном турниру млађих пионира „Трофеј Београда“ практично отворен и главни терен са новом вештачком травом, а фудбалски центар је добио позитивне оцене гостију из Мађарске, Словачке , Грчке, Словеније и Босне и Херцеговине.

Овај фудбалски спортски објекат је током године доступан београдским фудбалским клубовима и другим правним лицима заинтересованим за упражњавање фудбалских активности и развој фудбала у Београду, а посебно члановима Савеза који га могу користити бесплатно.

За резервације термина и више информација, сви заинтересовани се могу обратити Фудбалском савезу Београда, путем телефона +381112686686 и +381112656257, а распоред слободних термина може се проверити путем сајта: www.fsb.org.rs на линку www.fsb.org.rs/raspored-termina-fudbalski-centar-ada .

Ada Ciganlija | Fudbal

ИГРАЛИШТА ЗА МАЛИ ФУДБАЛ

Kод кружног тока на левој обали Савског језера, налазе се четири игралишта димензија 40 х 20 метара, од којих су три са бетонском, а један са тартан подлогом. Ова игралишта су изузетно посећена и најчешће се користе за мали фудбал. Коришћење игралишта је отвореног типа и на њима се окупљају спортисти, рекреативци и посетиоци свих старосних категорија. Често се на овим игралиштима организују фудбалски турнири, али се користе и за организацију спортских, рекреативних, културно – уметничких, едукативних и хуманитарних манифестација.

 

Ada Ciganlija | Fudbal

ЈП „Ада Циганлија“ је средином 2019.године поставила нову подлогу на два бетонска игралишта, а почетком 2020.године и на треће игралиште је постављена нова подлога .

Средином 2020. године ЈП „Ада Циганлија“ је изградила потпуно ново игралиште са вештачком травом за мали фудбал димензија 40 х 20 метара.