Кошарка

На простору Аде Циганлије се налази пет кошаркашких игралишта стандардних димензија (28 х 15 m), која су смештена између фудбалског комплекса и тениске хале; поседују пластичну подлогу, трибине и јавну расвету, што омогућава коришћење и током вечерњих сати.

Од 2021. године доступна су још два кошаркашка игралишта са бетонском подлогом (28 х 15 m) у непосредној близини кружног тока.

Мултифункционално игралиште са тартан подлогом код кружног тока, поседује могућност коришћења терена за кошарку (28 х 15 m) и мали фудбал, ограђено је, поседује трибине, расвету, свалачионице и тоалете.

Ada Ciganlija | Kosarka

У великој акцији компаније Mozzart „Сто терена за једну игру“, на Ади Циганлији су 2018. године обновљена два бетонска кошаркашка игралишта. Игралишта на Ади су 57. и 58. по реду која су обновљена у оквиру ове акције и добила су потпуно нову специјалну подлогу, кошеве на професионалним конструкцијама, клиритне табле и зглобне обручеве.

Kрајем 2018. године и почетком 2020. године, ЈП „Ада Циганлија“ поставила је нову подлогу и кошаркашке конструкције на три игралишта у склопу централних спортских терена.

БАСКЕТ „3 НА 3“

Терен за баскет изграђен је 2018. године, ограђен је, поседује пластичну подлогу и припадајуће трибине, са 120 места за седење. Налази код кружног тока, поред игралишта са тартан подлогом.

Током 2021. године, ЈП „Ада Циганлија“ је поред постојећег, изградила још једно игралиште „3 на 3“, са бетонском подлогом.