Tрадиционалним и јубиларним двадесетим пливањем за Часни крст на Ади Циганлији, обележен је хришћански празник Богојављење, у организацији организацији Градске општине Чукарица, Храма Светог Ђорђа и ЈП “Ада Циганлија”.

 

Ове године, до Часног крста најбрже је стигао 21-годишњи кадет Војне академије, Сава Станковић. Пре пливања, одржана је Молитва на језеру, којој су присуствовали министар одбране Александар Вулин, председник општине Чукарица Срђан Коларић, изасланик Владе Републике Србије Владимир Божовић, председник Скупштине Милан Стојић, заменик председника Бранислав Ћелић, помоћници председника, чланови Већа, представници општине, епископ моравички господин Антоније и свештанство чукаричких храмова. Свечану богојављенску беседу говорио је епископ моравички господин Антоније викар Патријарха српског и пренео присутнима благослов патријарха. У пригодном програму, који је водио професор Никола Рацков учествовали су појци Радиша и Ратко Теофиловић, песници и књижевници Удружења „Поета“, који су и овога пута предсатвили победничку песму на Богојављенском конкурсу.

 

Пре одржавања пливања за Часни крст у Храму Светог Ђорђа на Бановом брду одржана је литургија коју је служио епископ моравички Антоније, након које је формирана литија која се кретала од цркве до Аде Циганлије.

Погледај видео