Хуманитарна акција под слоганом „Доносимо осмех“ биће одржана у недељу, 29. августа, у организацији Градских достављача и уз подршку ЈП “Ада Циганлија“, а сва прикупљена средства биће намењена за лечење мале Вање Маловић кроз Фондацију “Буди хуман” и Удружењу самохраних родитеља и породица деце са инвалидитетом „Плава шкољка“.

Ова дивна иницијатива почиње у 9.00 часова хуманитарном вожњом са Трга Славија, у којој ће учествовати највећи број градских достављача али и других учесника који су желели да се прикључе поворци и тиме скрену пажњу на важност солидарности и хуманости, поготово када су животне битке у питању. Хуманитарна вожња се завршава на макишкој страни Аде Циганлије где ће се одржати централна целодневна манифестација са програмима намењеним деци.

Манифестација на Ади Циганлији почиње од 10.00 часова свечаним отварањем и наступом дечијег хора “Колибри”, а током дана ће се на бини смењивати разни програми за децу за које су волонтерски организовали дивни људи из “Кофер театра”, “Позоришта лутака Пинокио” и “Шашаве дружине”. Програм ће трајати све до 20.00 часова, а поред програма на бини на самом простору манифестације биће и других активација за посетиоце попут анимација дечице са маскотама из цртаних филмова, десет сликара који ће сликати портрете грађана, боћање са дечицом са посебним потребама из Удружења “Плава Шкољка“ и још много тога.

Централни догађај ће се одржати од 17.00 часова када позивамо све суграђане да дођу на аукцијску продају разних занимљивих предмета кроз чију ће се продају између осталог прикупљати средства за остварење циља. Предмети су прикупљени уз помоћ прослављених спортиста и глумаца али и сјајних људи из Арене Београд међу којима су: потписана капица и мајица наших златних ватреполиста и селектора, потписан дрес одбојкашица репрезентације Србије са Европског првенства који се одржава ове године у Београду, потписане голманске рукавице Милана Борјана, кошаркашка лопта са потписом Душана Кецмана, потписана палица бубњара Шкорпионса, пешкир са Фајнал Фора из 2018. године потписан од стране кошаркаша Горана Грбовића, огрлица Џенифер Лопез са Београдског концерта, мајица Рамштајна (tour 2013), мајица “Machine head tour 2021“ итд.

Половина прикупљених средстава донираће се малој Вањи Маловић која иначе болује од ретке болести СМА1 (Спинална мишићна атрофија тип1). Реч је о изузетно тешкој и прогресивној болести која је последица мутације гена и манифестује се губитком основних животних функција као што су ходање, варење хране, гутање и дисање. Вањи је хитно потребна свака помоћ и зато позивамо све људе добре воље да дођу 29. августа на Аду Циганлију да заједно донесемо осмех или да помогну слањем СМС поруке 1077 на број телефона 3030 како би и мала Вања победила у својој животној битки!

Друга половина прикупљених средстава донираће се Удружењу самохраних родитеља и деце са посебним потребама и инвалидитетом „Плава шкољка“ чији су чланови породице деце са инвалидитетима из читаве Србије. Циљ овог удружења је стручна подршка родитељима и рад на потенцијалима деце док је циљ чијем остварењу тренутно теже изградња “Куће наде” у Бањи Ковиљачи у којој би 25 породица могло да борави два пута годишње по три недеље колико је преко потребно деци са посебним потребама.