Јубиларни Плави круг око Аде – 10. Маратон и трка подршке оболелима од дијабетеса

У оквиру обележавања предстојећег Светског дана дијабетеса, Удружење за борбу против дијабетеса града Београда „Плави круг“ организује јубиларни 10. Маратон и трку подршке особама оболелим од дијабетеса, 14. новембра на Ади Циганлији. Старт маратонске трке је код Oкругог купатила („банџија“), у 10 часова, а за трку подршке у 12 часова.
Интересовање за овај спортски догађај из године у годину све је веће што говори и податак од преко 700 пријава из целе Србије, Хрватске, Македоније и Босне и Херцеговине који ће истрчане километре посветити особама оболелим од дијабетеса, као знак подршке.
Трка подршке отворена је за све који желе да подрже особе које живе са овим здравственим проблемом.
Дужина круга је 7700 метара, а траса се може прећи шетањем, трчањем или на ролерима. На овај начин подсећамо јавност колико су физичка активност и здрав начин живота важни у спречавању појаве дијабетеса као и у доброј регулацији.
Оно по чему је овај маратон посебан, је то што поред спортиста и рекреативаца, на маратонској трци учествују и особе које имају дијабетес и који ће заједно са осталим маратонцима истрчати 42,195 km и на тај начин, на личном примеру, покажу да не постоје границе у животу са дијабетесом.
Медицинска помоћ ће бити обезбеђена дуж читавог круга, уз присуствоv активиста Црвеног крста Нови Београд и екипе Хитне помоћи Бел Медика. На успутним пунктовима за освежење ће бити распоређени волонтери који
ће мерити ниво шећера у крви.
Позивамо све суграђане да се у недељу 14. новембра придруже овој великој спортској манифестацији и подрже особе са дијабетесом али и учествују у подизању свести о важности физичке активности и бриге о свом здрављу.

Линк за пријаву http://plavikrugokoade.rs