Европски спектакл “Garden of Lights” први пут и у Београду, на Ади Циганлији!

 

Београд се од ове године поставком мултимедијалне изложбе на отвореном „Алиса у земљи чуда“ 2023/24. придружио породици европских градова који у зимској сезони, захваљући познатом пројекту “Garden of Lights” уводе најмлађе, али и све остале у свет маште. Поставка “Алиса у земљи чуда” у Београду је светлећа, тајна башта која ће вас пренети у свет бајке и маште девојчице Алисе, која верује у уређену стварност, али јој ово магично путовање мења перцепцију.

Од новембра 2023. године, имаћете прилику да на Ади Циганлији пратите светлеће стазе, провирите у Зечју јазбину, упознате насмејану Чеширску мачку, Лудог шеширџију, господина Гусеницу и заједно са њима учествујете у лудој поподневној забави, а коначно и да посетити Краљицу-Срце у њеном замку. Имаћете прилику и да видите светлеће винове лозе, мултимедијалну ливаду и тунел који на веран начин приказују све сегменте романа из 1865. године, који је написао енглески писац Чарлс Латвиџ Доџсон, под псеудонимом Луис Керол.

Прелепа прича аутора Луиса Керола о одрастању и учењу о свету “Алиса у земљи чуда”, не представља свет онаквим каквим га видимо сваки дан, већ га приказује у сну, а сновима владају другачији закони. Спектакуларне светлосне инсталације, са пуним звучним записом у оквиру светлосне баште, одвешће вас у свет бајки. Прича се поиграва с логиком на начин који јој је обезбедио дуготрајну популарност како код деце, тако и код одраслих. Ова поставка има за циљ и да кроз причу о Алиси покаже колико је важно развијати машту и креативност – не само код деце, већ током целог живота. Машта нам омогућава постављање циљева, а креативност помаже да пронађемо неколико различитих начина како да то урадимо и да до њих дођемо. Креативно размишљање можемо користити у свакој области нашег живота и подршка машти је више од учења маштања – то је развијање способности сналажења у различитим ситуацијама и креирања иновација.

Ово нису све атракције које вас очекују у Парку “Макиш“, на Ади  https://gardenoflights.com/en/belgrade. Можете учествовати у гејмификацији, специјалној игри са наградама, а захваљујући фото-пунктовима овековечите своју посету у Светлосној башти.

Светлосна башта је савршен додатак дугим зимским ноћима, у које улазимо овог викенда, а која привлачи целе породице и групе пријатеља. Посетиоци ове светлосне инсталације ће заједно пронаћи сјајне приче и доживети незаборавне емоције. Пратите Зеца и истражите свет бајки који светлуца хиљадама шарених светала. Посетите мултимедијалну Земљу чуда и пустите машти на вољу!

Карте се могу купити путем линка  ОВДЕ  или у билетарници на лицу места.

Радно време:

  • понедељак – четвртак: башта 17.00-20.00 часова, билетарница 16.45-19.30 часова
  • петак – недеља: празници у башти 17.00-21.00 часова, билетарница 16.45-20.30 часова
  • башта је затворена 31. децембра 2023. године.