Плава застава ће поново бити подигнута на Ади Циганлији

Десету годину заредом на Ади Циганлији вијориће се “ПЛАВА ЗАСТАВА“ као највише међународно признање квалитета воде и безбедности на купалишту, а њено подизање означиће и почетак нове купалишне сезоне.

Плава застава је еко-ознака која се додељује на добровољној основи и интелектуално је власништво непрофитне организације Фондација за образовање о животној средини ((FEE – Foundation for Environmental Education). У свету има више од 4500 плажа и марина са Плавом заставом, у преко 50 земаља широм Европе, Јужне Африке, Марока, Туниса, Новог Зеланда, Бразила, Канаде и Кариба. Плава застава се базира на одрживом развоју плажа и марина, које своју бригу за животну средину демонстрирају прихватајући и испуњавајући строге критеријуме за квалитет воде, образовање и информисање, заштиту животне средине и безбедност корисника/посетилаца.

Посебна пажња у оквиру програма поклања се образовању о животној средини, подизању свести купача и уопште корисника простора плаже о потреби очувања не само простора који се користи за купање, него и ширег окружења, посебно ако постоје подручја од значаја за заштиту у непосредној близини.

Позивамо вас да и ове сезоне уживате на најуређенијим плажама Аде Циганлије, и то од 18. јуна, када је планирано званично отварање купалишта уз подизање Плаве заставе.