Хеликоптерски шоу, падобранци и летелице од “штапа и канапа“!

Ивана Шпановић, Сајси МЦ, Севдах БЕЈБИ и многи други преузимају улогу жирија.

Све је спремно за други Ред Бул Флугтаг у Србији!

Све је спремно за други српски Ред Бул Флугтаг – најлуђи летачки шоу на свету одржаће се у недељу 23. јуна на Ади Циганлији (макишка страна) од 15 часова!

Преко тридесет такмичарских тимова ће кроз цео програм мотивисати Сара Јо, Ајс Нигрутин и Никола Ђуричко као водитељски трио, док ће улогу жирија између осталих преузети Ивана Шпановић, Сајси МЦ, СевдахБЕЈБИ и други. Посебан тон целом догађају донеће прави, професионални летачи – фестивалу летења придружују се Marco Waltenspiel и Max Manow из чувеног Ред Булл Sky Diving тима! Ови падобранци и уметници летења ће београдско небо 23. јуна претворити у праву позорницу својим летом.

Право из Салцбурга и Хангара 7 на „београдско море“ слеће и Rainer Wilke у The Flying Bulls BO-105 акробатском хеликоптеру, сличан оном који је пре свега неколико недеља летео изнад Менхетна и освојио срца Њујорчана и насловне стране водећих светских публикација. Без пуно откривања, Београђане и Србију очекује прави летећи спектакл, било да га изводе професионалци или такмичари овогодишњег Ред Бул Флугтага.

Екипе су претходна 3 месеца имале велики мотив да се врхунски припреме за Ред Бул Флугтаг јер најкреативнији наступ доноси целој екипи Го Про камере, 3. место доноси тандемски скок падобраном за цео тим, 2. место доноси панорамски лет хеликоптером изнад Београда, а шампиони ће добити лет Ред Бул хеликоптером у Аустрији! Уколико неки тим обори светски рекорд из 2013. године, добијају пут око света!

Београд ће ове године бити привилегована престоница, један је од само осам глобалних догађаја у 2019. из Флугтаг серије, вероватно најпрепознатљивијег и најоткаченијег догађаја са Ред Бул печатом. Преко 30 летелица инспиративних имена и конструкција полетеће са платфоме високе шест метара, уз најавну тачку, костиме и велики залет, покушаће да што даље и атрактивније полете сир, опанак, тенк, клавир, једнорог и још много других објеката које до сада нисте видели са крилима! Све то биће само нови наставак приче која је почела 1992. године у Бечу, где се прва летелица отиснула са платформе – од тада, летење никада није престало.

Ред Бул Флугтаг подигао је своју чувену платформу у преко 150 градова широм планете, а претходни догађај је 2013. године у Београду окупио 37 маштовитих екипа који су се охрабрили да полете и у воду слете пред чак 150.000 људи. Позивамо вас да до недеље добро проучите Ред Бул Флугтаг сајт јер имате још мало времена да изаберете тим за који навијате и погледајте њихове скице, чланове посаде и биографије на redbullflugtag.rs. Врло брзо ће вам постати јасно да су се многи за ово припремали са озбиљним плановима да оборе светски рекорд, прелете и Аду, а поједини тимови „прете“ летом чак и до Сурчина!

Сви они полетеће конструкцијама које су направили у гаражи, без мотора, акумулатора и катапулта – оруђе су само ветар, људска снага и откаченост. Поред креативности, оцењиваће се дужина лета и наступ на платфоми пре лета, а поред добре забаве, циљ је и прелетети 78.64м, јер је то светски рекорд који су 12. септембра 2013. године поставили “Шаптачи кокошака” у Калифорнији пред 110.000 људи.

За више информација о овогодишњем Ред Бул Флугтагу и тимовима који ће полетети са чувене Ред Бул Флугтаг писте посетите  Facebook Event. За снимке иза кулиса и интервјуе са овогодишњим такмичарима, посетите званичан Ред Бул Србија Red Bull Srbija instagram profil.

Ове године Ред Бул Флугтаг ће се одржати на макишкој страни Аде Циганлије, одмах након линије кафића где се налази и Time Out event hub.

Видимо се на Ади у недељу!