Несвакидашњи летачки шоу, окупио је пре шест година више од 150.000 посетилаца на Ади Циганлији – а ове године, најстарији и напрепознатљивији догађај у Ред Бул организацији, враћа се на Аду!

Други српски Ред Бул Флугтаг одржаће се 23. јуна на Ади Циганлији и може се рећи да ће наша престоница бити привилегована – биће домаћин једном од само осам глобалних догађаја у 2019. години из Флугтаг серије, вероватно најпрепознатљивијег и најоткаченијег догађаја са Ред Бул потписом.

Када се каже Флугтаг, помисли се на немачку реч која значи “дан за летење”, али од када се прва летелица отиснула са платформе у Бечу 1992. године – летење никада није престало. Претходни и први Ред Бул Флугтаг у Србији, на коме је летело 37 летелица, забележио је рекордну посету од преко 150.000 посетилаца, тог такође рекордно врелог јунског дана 2013. године.

Они који су полетели са Ред Бул Флугтаг платформе кажу да је осећај неописив, а много људи на својој листи жеља има управо овај лет. Задатак је полетети у летелицама које су тимови направили у гаражи, без мотора, акумулатора и катапулта – оруђе су само ветар, људска снага и генијалност (или откаченост, како се узме).

За овогодишњи летачки шоу, пријаве су се утростручиле у односу на први Флугтаг – на званичном сајту www.redbulflugtag.rs можете изабрати тим за који ћете навијати, упознати се са члановима посаде, погледати скице летелица и биографије „пилота“. Поред креативности, оцењује се дужина лета и наступ на платформи пре лета. Циљ је прелетети 78.64 m, светски рекорд који су 12. септембра 2013. године поставили „Шаптачи кокошака“ у Калифорнији.

Позивамо све који воле добру забаву и адреналински шоу, да дођу на Аду Циганлију, у недељу 23. јуна, где ће атмосферу додатно загрејати водитељски трио у саставу Сара Јо, Ајс Нигрутин и Никола Ђуричко – не пропустите „најоткаченији“ догађај године!

Више о манифестацији сазнајте ОВДЕ!