Спортске игре младих за Србију, успешно су завршене. Турнири по Србији започети су у априлу и до завршног такмичења у Београду чак 58.125 дечака и девојчица опробало се у десет спортова. Њих 1.021 обезбедило је пласман у Београд, где су се од 18. до 21. јула такмичили за титулу најбољег у својој земљи, али и дружили и стицали нова искуства.

Након завршене прве фазе такмичења, медеље су доделили Жељко Танасковић, прослављени одбојкаш и председник Савеза за школски спорт и Дејан Мајсторовић, члан репрезентације у баскету 3 на 3.

Последњег дана такмичења, медаље су младим победницима уручили Милош Благојевић, посебни саветник министра Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Нина Митић, помоћник министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Марина Хасановић, руководилац групе за ученички и студентски стандард Министарства просвете, Сњежана Вигњевић, начелник у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Урош Савић, генерални секретар ССС Србије, др Дане Корица, саветник председника Спортског савеза Србије, Тања Трифунов испред ЈП Ада Циганлија, Милица Дабовић, бивши капитен женске кошаркашке репрезентације, Бранимир Субашић, прослављени фудбалер Црвене Звезде, Славиша Ристичевић, рукометни тренер Монпељеа као и представници Домова ученика у којима су спавали учесници из градова широм Србије.

Најбољи у спортским борбама, стекли су право да бесплатно учествују у регионалном финалу које ће се одржати средином августа у Сплиту.