ДАНИ БРДА 9 – HILL DAYS 9

У суботу, 20. априла 2019. године, на првом игралишту код кружног тока, биће одржан 3х3 турнир у уличном баскету, са почетком у 09.00 часова.

Oвогодишњи турнир подржан је од стране пројекта „3×3 Србија“ и Кошаркашког савеза Србије, чиме је сврстан на мапу званичних, бодованих, ФИБА турнира.

Поред учешћа најбољих 3х3 играча овог простора, у оквиру турнира биће организована такмичења у брзом шутирању тројки и такмичењу у закуцавању. Четири најбоље пласиране екипе турнира, учествоваће у Court Challenge-у, који ће бити емитован на телевизији са националном фреквенцијом и сниман на општини Чукарица.

На прошлогодишњем турниру је учествовало 20 екипа, од којих су 4 екипе из топ 10 светске ФИБА ранг листе, а победу је однела екипа Лиман Тесла Вода, вишеструки освајач турнира Мастерс серије.

 

 КУП СРБИЈЕ И ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У КАЈАКУ И КАНУУ

Куп Србије одржаће се у петак (19. април) и суботу (20. април) а Државно првенство на 5км у недељу (21. април) на Савском језеру на Ади Циганлији.

Такмичење у Купу Србије почиње у петак од 10.00 часова квалификационим тркама на све три деонице (1000, 500 и 200 метара) у кајаку једноседу и кануу једноклеку у конкуренцији кадета, јуниора и сениора.

Другог дана Купа Србије, веслају се финалне трке са почетком у 10.00 часова. Куп Србије и ове године је отвореног типа, с обзиром да је дозвољено учешће страним екипама у такмичењу.