Светски дан туризма биће и ове године обележен на Ади Циганлији, једној од ТОП 10 туристичких атракција Београда, са врхунском понудом у природном амбијенту и бројним спортско-рекреативним капацитетима. Светски дан туризма је 27. септембар, али ћемо га обележити дан раније, у недељу 26. септембра, од 11 до 17 часова.

 

На простору Камен-града, биће постављени промотивни штандови излагача, а камион-бина послужиће за емитовање промотивних филмова атрактивних туристичких дестинација уз пратећи музички програм.

Планирано је да се представе Туристичка организација Србије, Туристичка организација Београда, Туристичка организација регије Западна Србија (ТО Пријепоље, ТО Драгачево, ТО Пожега, ТО Сјеница, удружења за израду сувенира Етно стил Јојић), Дунавски центар за компетенцију, Кампинг асоцијација Србије, Удружење жена „Мимоза“ из Старе Пазове, ЈКП Градске пијаце и домаћин – ЈП Ада Циганлија.

Агенција Уједињених нација за туризам је као тему овогодишњег Светског дана туризма 2021. године одредила – Туризам за инклузивни раст. Биће то добра прилика да се погледа мало дубље и даље од уобичајених туристичких статистика, да покажемо и искрено признамо како, заправо, иза сваког броја и оствареног параметра у туризму – стоји човек, особа надахнута пословним идејама, спремна да прихвати изазове, постави и оствари циљеве.

Светски дан туризма, који се глобално обележава сваке године, има за циљ да јача свест о друштвеној, културној, политичкој и економској вредности туризма и доприносу који тај сектор може дати у процесу остварења идеје одрживог развоја.

Овогодишња манифестација биће одржана уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера.