Сваког 27. септембра у Свету се обележава Светски дан туризма.

 

Ове године, Светски дан туризма биће обележен на Ади Циганлији, 27.09.2020. године са почетком у 12 часова, на простору Каменог града,  као једне од десет топ туристичих атракција Београда са врхунском понудом у природном амбијенту и спортским капацитетима. На простору Камен града предвиђеном за одржавање овог догађаја налазиће се велики камион-бина, на којем ће се емитовати промотивни филмови дестинација, као и музички програм са различитим извођачима.

Порука Светске туристичке организације под слоганом #RestartTourism је да треба радити на постепеном попуштању рестриктивних мера које ће допринети поновном развоју туризма.

Тема овогодишњег обележавања Дана туризма је „Туризам и рурални развој“.

Јавно предузеће Ада Циганлија у сарадњи са Градом Београдом, ИМПЕВ и другим партнерима организује презентацију своје туристичке понуде као и понуде целе Србије и на тај начин обележава овај дан. Овај догађај одржаће се на платоу Каменог града (изложба камених скулптура) на улазу у Аду. Планирано је да се на манифестацији представе Туристичка организација Војводине, Туристичка организација регије Западна Србија, Туристичка организација Београда, Дунавски центар за компетенцију и Ђердап Травел, ЈКП Градске пијаце, Градска општина Чукарица и домаћин ЈП Ада Циганлија.

Целокупна манифестација биће одржана уз поштовање свих препоручених епидемиолоских мера.