Ада Циганлија домаћин Светског купа у веслању!

Светски куп у веслању одржаће се у периоду од 05. до 07. маја 2017. године у Београду, у организацији Веслачког савеза Србије (ВСС) и Светске веслачке федерације (ФИСА), а под покровитељством Министартсва омладине и спорта Србије и Града Београда.

Светски куп у веслању представља веслачко такмичење које се одржава сваке године, из три дела на три различите локације. Овогодишњи Светски куп у веслању одржаће се у Београду (Србија), Познану (Пољска) и Луцерну (Швајцарска).
Први овогодишњи Светски куп у веслању одржаће се на регатној стази на Савском језеру (Ада Циганлија) у Београду, у складу са правилима Светске веслачке федерације (ФИСА).

Програмом Светског купа у веслању предвиђена су такмичења у следећим дисциплинама: Мушкарци скиф (1x), дубл скул (2x), двојац без кормилара (2-), четверац скул (4x), четверац без кормилара (4-), осмерац (8+); Жене скиф (1x), дубл скул (2x), двојац без кормилара (2-), четверац скул (4x), осмерац (8+); Мушкарци лака категорија дубл скул (2x), четверац без кормилара (4-); Жене лака категорија дубл скул (2x).