ТРКА ЗМАЈЕВА

Субота, 28.септембар – „Први Еуро Куп у Драгон Боуту и Пети интернационални Драгон Боут фестивал“

Први Еуро Куп у Драгон Боуту и Пети интернационални Драгон Боат фестивал у организацији Српског Драгон Боут савеза одржаће се у суботу 28.септембра са почетком у 10 часова на Ади Циганлији на веслачкој стази код торња.

Такмичење ће окупити више од 150 учесника, који ће се надметати у у тркама малих и стандардних „змајевих чамаца“ на дистанцама од 200м и 500м.Трке ће бити организоване у мушкој, женској и микс категорији, у којој су подједнако заступљени веслачи оба пола.

У ревијалном делу такмичиња веслаће жене из удружења „Будимо заједно“, које су оболеле и лечене од рака дојке.

 

ТРКА ЗА ЗДРАВЉЕ

Недеља, 29.септембар „Race for the cure-Трка за здравље“

По први пут у Србији у недељу 29.септембра са почетком у 11 часова на Ади Циганлији „Race for the cure-Трка-шетња за здравље“ у организацији „Европа дона Србија“, јединствена и највећа међународна манифестација намењена женама и целом друштву у борби против рака дојке.

Широм света у 150 градова Трка-шетња за здравље организује са циљем да оснажи и подигне свест жена и друштва у борби против рака дојке као и сећање на оне које су изгубиле битку са овом болешћу. Ове године истог датума Трка-шетња за здравље биће одржана у још 17 градова Европе, а са Аде Циганлије биће послата слика подршке свим женама које су оболеле од рака дојке.

Регистрацију за трку можете обавити на дан манифестације на лицу места од 09 до 11 часова и учествовати у едукативним радионицама, а у склопу догађаја предвиђен је едукативни, музички и забавни програм.

Покровитељи манифестације су Град Београд, Министарство здравља Републике Србије, Институт за онкологију и радиологију Србије и принцеза Катарина Карађорђевић.

Чекамо вас у недељу на Ади Циганлији да заједно подржимо све жене које воде битку са овом тешком болешћу!