Због организације спортског догађаја од изузетног значаја за Републику Србију и Град Београд, Светског првенства у веслању, купалишна сезона на Савском језеру биће затворена у петак, 25. августа 2023. године у 18.30 часова.

Затварањем купалишне сезоне, на Савском језеру неће бити присутне спасилачка служба и служба за хитну медицинску помоћ.

 

Од 26. августа до 11. септембра 2023. године, на обалама Савског језера биће присутна  редарска и служба обезбеђења, која ће превентивно деловати и упозоравати посетиоце на забрану уласка у воду Савског језера током наведеног периода, због израженог ризика и велике опасности које могу проузроковати веслачки чамци при великим брзинама. 

Светско првенство у веслању се по први пут организује у нашој земљи и представља квалификациону регату за предстојеће Олимпијске игре које ће се одржати у Паризу 2024. године, због чега је овај шампионат изузетно значајан веслачки, и уопште спортски догађај.

Позивамо све посетиоце Аде Циганлије да се придржавају препорука и апела организатора, као и стрикнтих правила и забрана Светске веслачке федерације (FISA) за време трајања овог изузетно значајног такмичења за наш град и земљу, да посете Аду и бодре такмичаре из преко 70 земаља који ће се надметати на највећој спортској манифестацији у Београду ове године.