Субота и недеља доносе прегршт занимљивих догађаја на Ади.

Поред већ најављеног Европског шампионата у веслању и Светског дана туризма, овог викенда посетите и следеће догађаје:

Седмо Спортско Сабрање Свете Србије – субота 26.09.

У суботу 26. септембра на Ади Циганлији одржава се Седмо Спортско Сабрање Свете Србије. Овај догађај који има статус Манифестација од посебног значаја за Град Београд, са благословом Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја, већ седам година организује Православно спортско удружење ”Свети Срб и ја” (ПСУСС). Она је уз промовисање важности очувања духовног и телесног здравља наших најмлађих, тј хармоничног васпитања, до сада укупно заинтересовала и на једном месту окупила, више од 150.000 посетилаца, деце и њихових породица.

У циљу представљања традиције олимпизма код нас ове године у културном делу програма манифестација причаћемо о Историји Олимпизма у Србији, јер та филозофија живота подржава и многе тековине и вредности живота код нас како у прошлости, тако у садашњости и трудом и радом данашњих генерација и у будућности. Опредељеност ка томе потврђује и сам слоган Манифестације: “СПОРТ ЈЕ НАША АЗБУКА”.

Сатница 7. Сабрања Свете Србије:

  •         ‪9:00  Света Литургија
  •    ‪    11:00  Отварање/ Почетак културно-уметничког и спортског програма
  •       ‪12:00 Ручак – војнички пасуљ
  •       ‪14:00  Фестивал традиционалне музике и фолклора на бини
  •       ‪17:00 Додела медаља у свим спортским дисциплинама

 

Европска недеља спорта – недеља 27.09.

Европска недеља спорта је догађај покренут од стране Европске комисије. Циљ је развој спорта и физичке активности. Овај догађај се реализује у земљама Европе, ове године по 6. пут.

Циљ Европске недеље спорта је усмерен на подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године или физичку спремност, као и едукација грађана о здравом начину живота.

Током европске недеље спорта организују се многобројни догађаји на националном и локалном нивоу у оквиру 4 теме: едукација, радно место, активности на отвореном, спортски клубови и фитнес центри.

Олимпијски комитет Србије обележава Европску недељу спорта у сарадњи са Министарством омладине и спорта и ЕК у Србији, а Спортски дан на Ади одржава се у недељу 27.09. на теренима код кружног тока и околним зеленим површинама.
Манифестацију ће отворити председник ОКС Божидар Маљковић.