Првенство Европе за јуниоре и млађе сениоре у кајаку и кануу спринт (oд 22.06. до 25.06.2017.године) затворено је свечаном церемонијом!

Председник Кајакашког савеза Србије, Мирко Нишовић, захвалио се Европској кајакашкој федерацији на указаном поверењу за организацију шампионата Европе у млађим узрасним категоријама, али и Министарству омладине и спорта, као и Граду Београду на свесрдној помоћи и подршци у организовању најважнијег такмичења европе за јуниоре и млађе категорије.

„Морам да се захвалим Министарству омладине и спорта и Граду Београду без чије помоћи не бисмо могли да добијемо највише оцене у организацији овогодишњег шампионата. Били смо домаћини такмичарима на којима је будућност нашег спорта из чак 38 земаља. Честитам свима који су освојили медаље овде на легендарном Савском језеру, а свима којима су медаље измакле, желим да их ускоро освоје на неком следећем такмичењу. Хвала Европској кајакашкој федерацији на указаном поверењу, поготово што је овогодишње такмичење било нека врста генералне пробе за шампионат Европе за сениоре који организујемо следеће године“, нагласио је Нишовић.

Овогодишњи шампионат званично је затворио председник Европске кајакашке федерације, Алберт Вудс.

„Честитам Кајакашком савезу Србије на одлично организованом такмичењу. Увек је одлично када репрезентативци домаћина освоје медаље, а ове године мислим да ће Мирко бити задовољан учинком својих спортиста. Хвала свим волонтерима који сваком такмичењу дају посебан значај“, нагласио је Вудс.

Председник ЕКА честитао је и свим освајачима медаља на учинку и пожелео им још много успеха. Следеће првенство Европе за јуниоре и млађе сениоре одржаће се у италијанском граду Ауронцу. Осим похвала представника тимова чији су се репрезентативци борили на Савском језеру, и челника Европске кајакашке асоцијације за успешну организацију, овогодишње Првенство Европе за јуниоре и такмичаре до 23 године најуспешније је у историји за српски тим. Наши представници освојили су укупно девет медаља, од чега четири златне, једну сребрну и четири бронзане медаље.

ОСВАЈАЧИ МЕДАЉА

Јуниори:

 Марија Достанић К1-500 – злато

 Николина Мијушковић Ц1-200 – злато

 Николина Мијушковић, Николина Милић Ц2-200 – злато

 Бојан Зделар К1-500 – бронза

 Бојан Зделар К1-1000 – бронза

Млађи сениори:

 Марко Драгосављевић К1-200 – злато

 Биљана Релић К1-200 – сребро

 Симо Болтић, Стефан Векић К2-500 – бронза

 Немања Станивуковић, Страхиња Стефановић К2-200 – бронза