Ада Циганлија је несумњиво једна од централних еколошких оаза, јер захваљујући благотворној комбинацији утицаја водених површина и шумских комплекса поседује специфичну микроклиму која има велики утицај на општу еколошку слику Београда.

Имајући у виду неопходност заштите флоре и фауне Аде као јединственог природног богатства Београда, а опет размишљајући о потребама свих корисника наших услуга, менаџмент ЈП „Ада Циганлија“ је припремио јединствени еколошки вид транспорта посетилаца у деловима Аде Циганлији који нису доступни за моторна возила.

Уређењем и реконструкцијом великог паркинг простора код објекта „Купатило Београд“ стекли су се адекватни услови за прихват великог броја туриста. Имајући у виду неопходност очувања еколошких параметара Аде Циганлије, менаџмент предузећа ће у сарадњи са Градом Београдом омогућити потпуно бесплатан превоз за све посетиоце од паркинг простора до купалишта на Савском језеру помоћу 4 ресорт возила на електропогон. Ова возила су изузетно тиха и једноставна превозна средства која остварују велику уштеду на погонском гориву, чији су трошкови употребе изузетно ниски а потребе за одржавањем минимални.

Такође, набављена су и 3 електрична мини-бус возила (2 отвореног и 1 возило затвореног типа) која ће по симболичној цени путнике превозити од аутобуске станице у Радничкој улици до неколико локалитета на Ади Циганлији.

За потребе служби ЈП „Ада Циганлија“ набављено је 7 електро тротинета који ће служити за обављање редовних радних активности, а све у складу са опредељењем за еколошки чисту Аду Циганлију.

Увођењем оваквог вида транспорта, Ада Циганлија ће свакако добити на атрактивности уз истовремену бригу о еколошким аспектима које је непходно испоштовати како би Ада остала оно што заиста јесте – еколошка оаза недалеко од центра вишемиолионског града.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић и директор ЈП „Ада Циганлија“ Роберт Ђукић, у петак 13. јуна најавили су отварање купалишне сезоне на Савском језеру и представили нова електровозила која ће бити на услузи посетиоцима „београдског мора“ током летњих месеци.

Више о томе погледајте на линку: