50. ЈУБАЛИРНИ МЕЂУНАРОДНИ ФЕСТИВАЛ РАДОСТ ЕВРОПЕ ПОД СЛОГАНОМ „ПУТ У СРЕДИШТЕ СРЕЋЕ“

 

Сусрет деце Европе окупи сваке године више стотина вршњака из целе Европе који током четири дана програма, од 02. до 05. октобра, трговима, улицама и дворанама Београда доносе шаренолику палету занимљивих звукова, покрета, обичаја и умећа карактеристичних за своју земљу.

Фестивал је отворен  02.октобра карневалом и свечаним дефилеом у центру Београда, док се следећег дана наставља низом концерата у Дечијем културном центру под називом „Сусрети пријатељства“.

Трећег дана фестивала их на Ади Циганлији очекује богат спортско рекреативни програм. Малишани из укупно 22 земље имаће прилику и ове године да се опробају у разним спортовима на централним спортским игралиштима и уједно уживају у свим чарима Аде Циганлије.

Фестивал ће званично бити затворен Гала концертом свих земаља учесница у београдском Сава центру у суботу 05.октобра, планиран почетак концерта је 18.00 часова.

Оснивач и покровитељ Међународног сусрета деце Европе је Градска управа Града Београда, а извршни продуцент је Дечији културни центар Београд.