И овог викенда, на Ади Циганлији нас очекује богат програм када су у питању манифестације забавног и спортско – рекреативног карактера:

18. мај 2019. ФЕРИЈАЛНА РОШТИЉИЈАДА „ЋУМУРОМ СА ХУМОРОМ“

Десета по реду, јубиларна чукаричка Феријална роштиљијада, одржаће се на пикник простору у организацији Феријалног савеза Чукарице и подршке ГО Чукарица и ЈП Ада Циганлија, у периоду од 10 до 20 часова. Поред такмичења у роштиљању, у оквиру манифестације биће одржан такмичарски Фестивал фолклора „Чукаричко се коло вије“ и Фестивал традиционалних спортских игара, које имају за циљ очување старих и скоро заборављених спортова. Бројни музички извођачи, аниматори и рекреатори, побринуће се за веселу атмосферу и добро расположење свих посетилаца.

Кликни овде за више информација о роштиљијади!

18. и 19. мај 2019. ТРАДИЦИОНАЛНО ТУРСКО СТРЕЛИЧАРСТВО

Турски културни центар „Јунус Емре“ организује дводневну промоцију традиционалног турског стреличарства, у коме се бесплатно могу опробати сви заинтересовани посетиоци. Манифестација се реализује на игралишту са тартан подлогом код кружног тока, у периоду код 15 до 19 часова.

19. мај 2019. БЕОГРАДСКА БИЦИКЛИЈАДА

Традиционалну „Београдску бициклијаду“ и ове године организује Асоцијација „Спорт за све“, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину града Београда и уз партнере Агенцију за безбедност саобраћаја Републике Србије и ЈП Ада Циганлија. Под мотом „Безбедни на бициклу“, у недељу 19. маја, у 10.30 часова на платоу испред СРЦ Милан Гале Мушкатировић почиње информативни програм. Учесници ће добити инструкције, водитељ програма ће уз организаторе давати информације да бициклијада није трка већ рекреативна вожња, као и информације везане за еколошку димензију и рециклирање. У 11 часова, на знак директора Бициклијаде, колона лагано креће бициклистичком стазом до циља Аде Циганлије. По доласку на циљ, на бини почиње забавно музички програм и наградна лутрија. Програм се завршава око 13 часова. За последњих 16 година, Београдска бициклијада је постала водећа манифестација те врсте у региону. Традиционално више хиљада учесника свих узрасних категорија учествује у лаганој, рекративној вожњи са неколико основних порука:

  • Бициклом до здравља – важност редовне физичке активности кроз рекреативни бициклизам 
  • Бициклом до посла – по узору на многе европске престонице
  • Еколошка димензија рекреативног бициклизма
  • Туристичка промоција Београда
  • Безбедни на бициклу

Кликни овде за више информација о Бициклијади!

Добро нам дошли на Аду!