У оквиру „Европске недеље спорта“ на Ади Циганлији, на спортским теренима (код кружног тока), у петак 27.септембра од 12 до 16 часова биће организован „Спортски дан“.

Европска недеља спорта традиционално се широм Европе обележава последње недеље септембра, а у Србији други пут за редом  на Ади Циганлији. Олимпијски комитет је у сарадњи са Министарством омладине и спорта и делегације ЕУ у Србији организовао низ догађаја предходних дана, а у петак ће реализовати „Спортски дан“ под слоганом BeActive.

Примарни циљеви недеље усмерени су на подстицање грађана да се баве физичком активношћу, без обзира на године и физичку спремност, као и на едукацију грађана о здравом начину живота.

Главни догађај на националном нивоу биће „Спортски дан“, кроз више од 30 спортских и рекреативних активности  грађанима ће се пружити могућност да се опробају у различитим спортовима (попут крикета, хокеја на трави, атлетике, кошарке, гимнастике, веслања, рвања, итд.), да се надмећу у традиционалним спортским играма и узму учешће у бројним другим едукативним и креативним радионицама.

Осмишљене су разне активности, за децу, за младе, за породице, као и за припаднике трећег доба, а моћи ће да се друже и са нашим садашњим и будућим шампионима.