У оквиру „Европске недеље спорта“, у суботу 29. септембра од 11 до 17 часова, на спортским теренима (код кружног тока), на Ади Циганлији, биће организован „Спортски дан“.

Отварању „Спортског дана“ присуствоваће и обратиће се присутнима председник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић, министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић, као и заменица шефа делегације ЕУ у Србији Матеја Штамцар.
„Европска недеља спорта“ традиционално се широм Европе обележава последње недеље септембра, а у Србији по први пут ове године. Олимпијски комитет је у сарадњи са Министарством омладине и спорта и канцеларијом за спорт делегације ЕУ у Србији организовао низ догађаја претходних дана, а у суботу ће реализовати Спортски дан на Ади.

Прошлог викенда одржан је „Спортски изазов“, надметање између Краљева и Чачка, у организацији Савеза за школски спорт одржани су „Школски спортски дани“ на тврђавама Смедерево, Бач и Ниш, као и семинари везани за Ерасмус+ програме.
„Спортским даном“ на Ади практично се завршава „Европска недеља спорта“. На спортским теренима на Ади кроз више од 50 различитих спортских и рекреативних активности грађанима ће се пружити могућност да се опробају у различитим спортовима (попут голфа, стреличарства, баскета 3 на 3, веслања, кајака, мачевања, атлетике, џудоа, итд.), да се надмећу у традиционалним спортским играма и узму учешће у бројним другим едукативним и креативним радионицама, али и да се друже са нашим спортским херојима. У оквиру „Спортског дана“ посетиоци ће моћи да посете и „Climate Village“ где ће имати прилику да се упознају са различитим иницијативама и пројектима на тему климатских промена.
Осмишљене су различите активности за децу, за младе, за породице, за особе са инвалидитетом, као и за припаднике трећег доба, а од 14 до 15 часова на Спортском дану ће бити и прошлогодишњи светски првак у џудоу Немања Мајдов.