За све љубитеље Аде и у месецу октобру безброј забавно рекреативних активности.

 

Субота, 03.октобар,

ШЕСТИ ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ДРАГОН БОАТ ФЕСТИВАЛ

Шести Интернационални Драгон Боат фестивал одржаће се у суботу, 3. октобра 2020. године, са почетком у 10:00 часова на Ади Циганлији.

На регатној стази окупиће се 100 такмичара, који ће се надметати у тркама малих и стандардних “змајевих чамаца” на дистанцама од 200 м и 500 м. Трке богато украшених чамаца, у којима су незаобилазни чланови посаде бубњар и кормилар, одвијаће се у мушкој, женској и микс категорији.

Већ другу годину заредом, одржаће се и ревијална трка “розе дама” на којој ће веслати жене које су победиле рак дојке, промовишући на тај начин превенцију, рано откривање и борбу против карцинома дојке.

Организатор фестивала је Српски Драгон Боат савез, уз подршку Секретаријата за привреду Града Београда и Градске општине Чукарица.

 

ГУЛАШИЈАДА

 Први пут у организацији Смарт Старта уз подршку Града Београда и ЈП „Ада Циганлија“ на пикник простору одржаће се манифестација под називом „ГулашијАДА“. Субота у периоду од 11.00 до 17.00 часова резервисана је за добру забаву и уживање у разнорсној храни, а за све посетиоце и учеснике огранизован је и богат музичко забавни програм.

У нади да ће манифестација „ГулашијАДА“ постати традиција и синоним за незаборавну забаву позивамо све заинтересоване да се прикључе и уживају у свим чарима Аде Циганлије.

 

СПОРТСКИ ДАН ФЕРИЈАЛАЦА

Феријални савез општине Чукарице и ове године за све феријалце и љубитеље природе и спортских активности организује дружење и спортско надметање на пикник простору. Наравно уз добру забаву прегршт забавних активности све учеснике очекује и неизбежно печење роштиља.

 

ФИНАЛНЕ УТАКМИЦЕ  ИТ ЛИГЕ

На завршници кошаркашког турнира ИТ Лиге која траје од средине августа снаге ће у суботу на теренима код кружног тока одмерити најбољи.

У првој утакимици од 14.00 часова у борби за треће место надметаће се екипе 4К и Валорис Коњарник а у борби за титулу најбоље кошарке Балкан бет и График бист.

СОФА ОПЕН 2020.

Удружење студентске и омладинске активности СОФА у суботу и недељу организује 6. по реду СОФА ОПЕН турнир који слави младост, забаву и спорт!

Нема бољег начина да проведете викенд, него да учествујете на СОФА ОПЕН турниру који се одржава 3. и 4. октобра на Ади Циганлији уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Пријаве студената за турнире у баскету , футсалу , одбојци  или стоном тенису су бесплатне и потребно је само да понесете спортски дух и добро расположење.

 

Недеља, 04.октобар,

ПЕШАЧЕЊЕМ ДО ЗДРАВЉА

 У недељу 04.октобра Асоцијација „СПОРТ ЗА СВЕ“ позива све суграђане да заједно рекреативном шетњом око Савског језера и ове године обележе Светски дан пешачења.

Место сусрета је Судисјки торањ на новобеоградској страни Аде Циганлије где ће спортски стручњаци и доктори све заинтересоване шетаче информисати о важности редовног пешачења.