Највеће спортско такмичење у Србији одржава се овог викенда на Ади Циганлији

Београд ће 26. и 27. септембра бити домаћин највећег спортског такмичења у Србији ове године, с обзиром на то ће предстојећег викенда на Савском језеру бити одржано Европско првенство за јуниоре у веслању.

Oко 500 веслача и веслачица из 30 европских земаља узеће учешће на првенству Старог континента, на којем ће се борити за медаље у 14 дисциплина. Званично отварање регатног центра у четвртак 24. септембра, а регатних стаза за тренинге такмичара у среду од 15 часова.

Прве трке на Европском првенству за јуниоре у Београду почињу у суботу, 26. септембра у 9.30 часова, а преподневни програм завршава се квалификационом трком мушких осмераца у 11.55. Поподне су на програму репесажи, и то од 14 часова, док је последња трка на програму у 15.25.

Недеља, 27. септембар, резервисана је најпре за полуфинала од 9 часова, док су од 11 на програму Ц финала (за пласман од 13. до 18. места). Трке Б финала (за пласман од 7. до 12. места) биће веслане од 11.30, док су најзначаније трке, оне за расподелу медаља, на програму од 12.26 часова, да би тачку на шампионат Европе ставили мушки осмерци, финалом које почиње у 15 часова.

 

Веслачки савез Србије (ВСС) ће, као организатор такмичења, спровести све прописане мере у борби против ковида-19 у складу са препорукама и мерама владе Републике Србије и Планом превенције Европске веслачке конфедерације.