Почевши од петка 16. октобра па све до недеље 18. октобра на Савском језеру у приобалном делу десне обале (од локала Сан сет до локала Грин мил) одржава се манифестација под називом  „Српска фидер лига“ у спортском риболову у организацији С.Р.К. Еко Трофеј Београд. Сва три дана у периоду од 10.00 до 15.00 часова љубитељи и такмичари моћи ће да уживају у чарима риболова.

У  суботу и недељу, такође на Савском језеру, одржаће се и манифестација „Првенство Србије у веслању за пионире“ у организацији Веслачког савеза Србије. Најбољи у селекцији пионири ће снаге одмерити већ са стартом првих трка које су заказане за 10.00 часова.

Сваке недеље током месеца октобра и новембра за старије суграђане биће организован бесплатни програм рекреативног садржаја „Активности за треће доба“. Зборно место са ког ће се полазити у рекреативне шетње и радити лагане вежбе, уз надзор стручних лица је испред судијског торња код ресторана Језеро-Азаро. Активности се реализују у организацији Асоцијација „Спорт за све“ а у сарадњи са ЈП „Ада Циганлија“.