У великој акцији компаније Mozzart „Сто терена за једну игру“, на Ади Циганлији, свечано је отворена „Мozzart арена“ посвећена златним српским кошаркашицама.

Терене су отворили председник ГО Чукарица Срђан Коларић, извршни директор ЈП „Ада Циганлија“ Небојша Томић и  селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић.

Отварању су присуствале и кошаркашице Соња Петровић, Сања Мандић, Кристина Топузовић и Дајана Бутулија које су са репрезенатцијом, на чијем челу је била Марина Маљковић, 2015. године на Европском првентву у Мађарској, оствариле највећи успех у историји српске женске кошарке освојивши златну медаљу. Подршку је пружила и кошаркашица Наташа Ковачевић.

Игралишта на Ади су 57. и 58. по реду који су обновљени у оквиру друштвено одговорне акције компаније Mozzart “Сто терена за једну игру” и добили су потпуно нову специјалну подлогу, кошеве на професионалним конструкцијама, клиритне табле и зглобне обручеве.

Директор корпоративних комуникација компаније Моzzart Борјан Поповић, рекао је да обнављањем терена, компанија Mozzart инвестира у будућност спорта, популаризацију, омасовљење и допринос развоју кошарке у Србији.

Свечаном пресецању врпце претходила је ревијална утакмица коју су одиграле девојчице из “Бесплатне школе кошарке за девојчице основношколског узраста” Марине Маљковић, које су опробале своје шутерске вештине са линије за слободна бацања учествујући у хуманитарном надметању за средства намењена „Покрету за женску кошарку“.