Антологијски рок хитови у посебном симфонијском звуку и специфичним интерпетацијама, преплавиће добрим вибрацијама Аду Циганлију у суботу 2. октобра, са почетком у 19 часова.

Рок Опери припала је част да затвори летњу сезону на Ади пред београдском публиком. Овај музички догађај одржава се на сцени Арена Ада, на трибинама код судијског торња, а улаз је бесплатан за посетиоце. Несвакидашњи музички спектакл за ову прилику има више десетина музичара на сцени, чланове хора и Оркестра Опере Српског народног позоришта, Новосадски Биг бенд, као и госте солисте.

Тако ће се уз звуке симфонијске музике под диригентском палицом Федора Вртачника, у јединственим аранжманима и интерпретацији, чути легендарне песме попут: Light my fire, Angels, We wil rock you, Bohemian rapsody, We are the champions, али и бројни домаћи поп и рок стандарди попут Пар година за нас и Љуљај ме нежно.

Фотографија: Live Production

„Рок Опера је јединствена не само по томе што многобројним посетиоцима представља специфичан музички жанр под називом crossover, већ и због тога што је подједнако интересантна и публици која је расла уз рок песме слушајући их са грамофонских плоча, и млађој публици која данас конзумира добру музику и препознаје истински квалитет.“

https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=KI1WHGG1rww&feature=emb_title

Диригент Рок Опере, Федор Вртачник, додаје: „Концепт Рок Опере је подједнако приступачан за све  генерације, и посетиоци  који буду дошли на Роцк Оперу видеће  да овај пројекат у многоме одступа од већ виђених клишеа, јефтиних и наметнутих стандарда.“