У недељу 10. јуна на Ади Циганлији биће одржано пето, традиционално Спортско Сабрање Свете Србије, у организацији Православног спортског друштва Света Србија.

Ова манифестација не само да истрајава на свом путу промовисања важности очувања духовног и телесног здравља најмлађих, него из године у годину успева да окупи све већи број како посетилца, тако и оних који желе да буди активни део програма Сабрања. ПСУСС-ПСД ће учествовати заједно са својих сада и више од хиљаду спортиста на својеврсној Олимпијади културних, спортских и духовних вредности. Важност догађаја потврђује и статус манифестације као оне која је од посебне важности за Град Београд, која је до сада окупила преко 100.000 најмлађих и њихових породица.

Позив на Сабрање

Прве године спортска тема био је фудбал, друге кошарка, треће тенис, а четврте краљица спортова – атлетика. Пето јубиларно окупљање биће између осталог посвећено рукомету, а у сусрет прослави 800 година самосталности српске државе и Цркве тема културног дела програма биће “Свети Сава и Немањићи”.

Сви посетиоци који су били и на претходним Сабрањима имаће прилику да се упознају и са новом организацијским и концептуалним садржајима Сабрања који ће се са посебном пажњом бавити оним најмлађима – предшколцима и оним мало старијим који већ показују значајне спортске вештине и таленте које ће публици показати у турнирима у кошарци, фудбалу и стоном тенису.

Сам дан Сабрања, као и на свим претходним, почеће светом литургијом на отвореном у 9.00 сати.

У вечерњим сатима у бископу на отвореном премијерно ће бити приказане три епизоде серије о Немањићима.

У културном делу програма наступиће музички уметници: Лена Ковачевић, Мари Мари, Бојан Маровић, Борис Режак, као и певачке и играчке групе: Српски православни појци, дечји хор “Звонце”, група “Прело”, АКУД “Лола”, КУД “ПКБ” и многи други.